Ricoh knowledge center

Voor elke digitale werkvloer een unieke oplossing

digitale-wervloer

De werkvloer is in rap tempo aan het veranderen door automatisering, digitalisering en doordat we er simpelweg minder aanwezig zijn. Bij klanten merk ik de groeiende behoefte om informatie sneller te verwerken, maar tegelijkertijd ook overal in te kunnen zien. Daar komt meer bij kijken dan alles uploaden naar de cloud, voor elk bedrijf moet er een passende oplossing gevonden worden.

Voor elke digitale werkvloer een unieke oplossing Werkprocessen kunnen door de snelle technologische ontwikkelingen veel sneller en efficiënter. Papier moet de deur uit, vergaderen hoeft niet meer op locatie en werk wordt geautomatiseerd. Dat klinkt als een eenvoudig stappenplan, dat bij elk bedrijf op dezelfde manier kan worden toegepast. In de praktijk gaat dat toch net even anders.

De processen, documenten en wensen zijn bij elk bedrijf anders en vraagt op elke werkvloer om een unieke oplossing. Daarom is digitaliseren niet een kwestie van alles maar in een cloud zetten, maar moet je je eerst afvragen: wat willen wij met digitaliseren bereiken? Wat moet efficiënter in mijn organisatie en wat zijn de wensen op het gebied van digitaal werken?