Ricoh knowledge center

Online vergaderen via de cloud? Bespaar tijd en geld!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Welke invloed dat kan hebben, kom je snel genoeg achter wanneer het even goed mis gaat. Zo vond ik mijzelf tijdens een welverdiende skivakantie helaas in een brancard om met de heli naar het dichtbijzijnde ziekenhuis te worden gevlogen. Wat een moment van opladen door off-piste van de bergen te sjezen moest worden, werd een week in het ziekenhuis met een dubbele beenbreuk. Als zelfstandig ondernemer is dat wel even slikken. Mijn collega’s en klanten kunnen namelijk niet eindeloos wachten.

Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing, tijdens mijn revalidatie werd online samenwerken onmisbaar. We werken tegenwoordig regelmatig vanaf verschillende locaties; de één heeft een papa dag, de ander woont een behoorlijke afstand van het kantoor af, en dan zijn er nog mensen zoals ik, die door een ongeval tijdelijk niet kunnen reizen.  Videovergaderen is hiervoor de uitgelezen uitkomst, ieder gesprek of vergadering die ik moest voeren, kon ik gewoon vanuit huis bijwonen.

Deze dienstverlening biedt de mogelijkheid om te vergaderen via de cloud. Daarnaast kun je ook gelijk documenten of je beeldscherm delen tijdens het gesprek. Na installatie van de eenvoudige software zijn al je collega’s en externe relaties binnen online handbereik.

Het gebruik van deze oplossing heeft mij ook na mijn revalidatie geïnspireerd om efficiënter te werken. Ik bespaar nu veel reistijd en kilometers door mijn relaties te ontmoeten in een videovergadering. Iets wat we allemaal goed kunnen gebruiken in het drukke leven van nu. Ik kan makkelijker op de kinderen passen,  contact onderhouden met klanten die ver weg of zelfs op een ander continent wonen en hoef mij geen zorgen te maken over het teleurstellen van mensen wanneer ik fysiek even uit de running ben.

Wil jij, samen met je medewerkers of relaties ook efficiënter werken met videovergaderen? Download hier het gratis e-book voor meer informatie over digitaal samenwerken.