Ricoh knowledge center

Digitalisering; de race is allang begonnen, hoe flexibel ben jij?

Het is al een tijdje de grootste trend op werkgebied, en toch lopen bedrijven vaak nog achter. Wat is digitalisering precies, en wat brengt de toekomst? Als we niet binnen 5 jaar de definitieve stap zetten naar digitaal werken, verliezen we concurrentievoordeel, flexibiliteit en de nodige efficiëntie.

Wat is digitalisering?

Bij digitalisering kun je denken aan; Documenten digitaliseren, video vergaderen, processen automatiseren, etc. In de basis gaat het om een noodzakelijke duurzame oplossing; we willen af van het gebruik van papieren documenten. Daarnaast kun je met digitalisering kosten besparen en processen binnen het bedrijf optimaliseren.

Binnen 5 jaar digitaal?

Meer dan 1.600 MKB ondernemers in Europa vinden de inzet van technologie de grootste prioriteit om flexibeler te kunnen werken. 52% gelooft zelfs dat als ze niet investeren in technologie en meegaan in de trend van flexibiliteit, ze binnen 5 jaar failliet zullen zijn. Over 5 jaar werken we plaats, tijd- en device onafhankelijk, dat betekent dat het hoog tijd is om een switch te maken en optimaal in te spelen op deze ontwikkeling in de markt.

Hoe zet je de juiste stap?

Maar is niet iedereen allang digitaal? In de praktijk valt dit toch nog steeds tegen. Voor veel bedrijven is het ondanks de toenemende noodzaak, nog steeds een grote stap om de knop volledig om te zetten.  Het vereist binnen een bedrijf de durf om grenzen te verleggen en een open cultuur waarin innovatie en vernieuwing wordt omarmd. Dit moet worden gecombineerd met het introduceren van nieuwe technologieën, de juiste middelen en voldoende begeleiding.

Is jouw bedrijf al volledig gedigitaliseerd? Doe deze korte test om meer inzicht te krijgen.

Of je nu overweegt om een stap in de juiste richting te zetten, of al goed onderweg bent, je kunt bij Ricoh terecht voor de juiste oplossingen. Wij hebben de tools, service, kennis en kunde om jouw werkplek naar de next level van digitalisering te tillen.

Laat ons ook jouw digitale werkplek versterken.